top of page

Warme maaltijden

 

Bij Kindercentrum Molukkertjes krijgen de kinderen verse voeding, melk, vezels en fruit. Voor kinderen vanaf 1 jaar wordt dagelijks een vegetarische warme, verse maaltijd klaar gemaakt en op tafel gezet. Samen met hun vriendjes en vriendinnetjes ontdekken de kinderen nieuwe smaken en texturen.

 

De warme lunches worden hygiënisch voorbereid door één van de leidsters van het kindercentrum. Deze lunches worden bereid met verse, lokale producten.

 

Wij bieden variatie in groente- en fruitsoorten. Hierdoor krijgt uw kind voldoende vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen binnen. Voor de ontwikkeling en groei van kinderen is gezonde voeding en voldoende beweging van groot belang. Onze ervaring leert dat kinderen veel energie verbruiken tijdens het binnen en buiten spelen.

 

De verschillende voedingsstoffen hebben verschillende functies. De voedingsstoffen zorgen ervoor dat alle processen in het lichaam goed verlopen. Ze leveren energie, geven bouwstoffen voor de weefsels in het lichaam en bevorderen de weerstand.

 

Wij bieden de kinderen fruit, een warme lunch en tussendoortjes. Daarnaast bieden wij de kinderen aan het einde van de dag een volkoren broodmaaltijd. Wij zorgen voor diversiteit in beleg. Kaas of vleeswaren met veel vet vermijden wij.

 

Als zoetbeleg bieden wij appelstroop of jam aan.  Wij stimuleren de kinderen goed te eten en drinken. Kinderen krijgen bij elke maaltijd water of melk. Ook tussendoor, tijdens het spelen, krijgen de kinderen drinken aangeboden. Vanaf 1 jaar heeft uw kind per dag ongeveer 6 á 7 bekertjes drinken nodig. In totaal zo’n ¾ liter, inclusief maximaal 3 bekers melk.Water is een goede dorstlesser. V

bottom of page