top of page

Activiteitenaanbod

 

Kindercentrum Molukkertjes biedt dagelijks diverse activiteiten aan de kinderen. De activiteiten worden afgestemd op de leeftijd, de belevings- en de ervaringswereld van de kinderen. Voor kinderen is beweging erg belangrijk. Dit zorgt voor flexibiliteit, spiersterkte en conditie. Het bijbehorende voordeel bij lichamelijke beweging en het buitenspelen is dat de sociale vaardigheden zich hierdoor nog beter ontwikkelen. Kinderen hebben ieder hun eigen behoeftes, uitgebreide interesses en veel uiteenlopende vragen.

 

Het doel van elke activiteit is om een kind te stimuleren en activeren in zijn of haar ontwikkeling.Tijdens de activiteiten wordt er bewust gewerkt aan verschillende ontwikkelingsgebieden. Bijvoorbeeld de motorische-, zintuigelijke-, of cognitieve ontwikkeling. Of de taal-, of de sociaal-emotionele ontwikkeling, de creatieve- of expressieve ontwikkeling.

 

Voorop staat dat het kind plezier beleeft tijdens een activiteit. Binnen Kindercentrum Molukkertjes zijn er tal van activiteiten. Bijvoorbeeld; knutselen, tekenen, liedjes zingen, verhaaltjes lezen en vrij spelen. Daarnaast hebben wij zeer divers speelgoed met verschillende ontwikkelingsmaterialen. Kindercentrum Molukkertjes biedt ook verschillende buitenactiviteiten aan. Zoals een lekkere wandeling naar het park. Of een middagje naar een kinderboerderij of naar de dierentuin. Frisse lucht vinden wij erg belangrijk.

 

Er wordt dan ook iedere dag buiten gespeeld op onze buitenspeelplaats als het weer dit toe laat.

 

Wij werken ook met thema’s. 6 tot 8 weken lang staat er een herkenbaar thema centraal. Deze thema’s zijn afhankelijk van het seizoen, de feestdagen en de behoeften van de kinderen op dat moment. 

bottom of page